Friday, August 10, 2012

HIDUP MESTI DITERUSKAN - Journal Kehidupan Insan Terpilih (PLHIV)



                                                             HIDUP MESTI DITERUSKAN


Salam.
Blog sahabat baik saya yang banyak mengajar saya erti ketabahan dan erti kehidupan. Beliau juga mengajak saya ke arah kebaikan, tumpukan kepada kehidupan di sana, pada masa yang sama berbakti di sini yang hanya sementara. Menghargai setiap detik denyutan jantung kita sebagai insan di dunia ini. Kawan2 maya yang saya hormati, marilah kita sama2 membaca blog ini bagi menghayati maksud kehidupan yang sebenar2nya. Walau apapun dugaan hidup, hidup mesti diteruskan...Percayalah setiap dugaan yang datang dari Allah, mesti ada hikmah disebaliknya.

Mati itu pasti, hanya tidak diberitahu masa, hari dan tempatnya. Bersyukur bersahabat dengan saudara Najmi ini yang mengajar saya banyak perkara yang saya tidak pernah tahu, keinsafan dan ketabahan beliau kita jadikan tauladan. Mereka telah bersedia kerana telah diperingatkan Pemilik Kita tapi bagi saya, saya selalu alpa dan lupa segala yang telah diberikanNya. Najmi mempunyai daya penulisan yang sangat baik dan matang, mendidik masyarakat tentang apa yang telah dilaluinya dengan telus dan membina. Andaikata anda membuka blog sahabat saya ini dan membaca, mari kita sama2 bantu dgn click iklan di blog beliau...membantu beliau menjana pendapatan bagi membantu PLHIV yang lain. Saya yakin anda semua seperti saya & Mak Chaq yang terkedu dengan Insan2 Terpilih Ini.

Beliau pernah menulis kepada saya kenapa beliau terlalu menghargai kehidupan kita....pernah menulis tentang hasrat beliau pada masa akan datang dan sama2 kita doakan agar beliau sihat dan dapat terus menulis di blog ini dan panduan kepada semua. Harap kita semua sentiasa diberkati Allah.

Terima kasih.


20 comments:

  1. Insyallah sama2 kita , nnti KA jegk blog tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkasih KA, akak appreciated sgt. Take care

      Delete
  2. salam kenal, saya pun baru baca blog tu tadi selepas terbaca n3 dalam blog KA..memang banyak sangat pengisian yang baik untuk kita..nak tanye mak wardah g aroma tu hari yang sama ngan su g ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah tapi x perasan kat suraya, kalau tak boleh buli si comel

      Delete
  3. Assalamualaikumwbth...
    salam kenal.....
    dah singgah blog beliau....
    Thanks sudi singgah blog TiranaAduka....

    Doakan TiranaAduka
    From TiranaAduka.....: TiranaAduka Di Alam Maya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkasih kembali Tiranaaduka. akak akan doakan selalu...moga Allah sentiasa berkati hidup tiranaaduka dan keluarga.

      Delete
  4. As salam MW,

    Salam ramadhan al mubarak! Nnt saya terjah blog beliau...terima kasih :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Marya...Take care, selamat menjalani ibadah puasa

      Delete
  5. salam akak.. tu la.. kehidupan ni mcm2 dugaan..
    semoga tabah menghadapinye..
    TQ akak sudi sggah blog cik ana :)







    slm ramadhan,
    cik ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ana, betul so pengalaman najmi jadikan pengajaran untuk kita. take care

      Delete
  6. Assalamualaikum...
    Selamat mnjlani ibadah puasa...

    Akan jenguk blog tu nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.

      Selamat menjalani ibadah puasa juga...thanks MP.

      Delete
  7. assalam dr mama..beruntung ada teman blogger sebaik najmi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, saya bersyukur bersahabat dengan najmi walaupun hanya melalui blog saja. take care

      Delete
  8. salam kenal dr deena, akan menyusul ke blog beliau nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Deena. Selamat berpuasa dan akak doakan sentiasa diberkatiNya kehidupan kita.

      Delete
  9. salam perkenalan kembali dari SKA, follow sini jugak..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks SKA, blog yg mewarnakan dapur akak...tu pasal kena follow.

      Delete
  10. salam kenal juga....
    p/s..jemput singgah blog utama saya 'miaduniaku'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks izan, akan singgah kejap lagi. take care

      Delete