Tuesday, August 7, 2012

Kalau Tak Tau Menari Jangan Salahkan Lantai Berjoget

Salam Isnin.

Lepas sahur saya tak tidur lagi, saya terus mandi & bersiap untuk solat subuh. Wardah macam kebiasaannya kan datang melepak ke bilik kami. Saya paksa dia solat subuh dulu baru sambung tidur semula sebab dia sekolah petang. Tiba2 dia terpandang gambar lama saya dan...
Wardah: Mak, I wonder during this fasting month you are not losing weight, but gained weight. Mak, mak...
Me: Tak mata adek yang salah, I am losing weight.
Wardah: Mak, pleaselah...If you don't know how to dance, don't blamed the floor is dancing.
Me: Hah...come again...
Wardah: Don't want to repeat. her voice not clear because her face covered by pillows.
Me: Tu pepatah apa tu, dek...
Wardah: My pepatah to you...is it not keta-keti...Ohhh no...TEKA TEKI. Wrongly pronounce.
Me: Adek tau kenapa mak jadi gemuk? Sebab mak lahirkan adek.
Wardah: Yela but Mak Ndak told me, masa berpantang you drank cold water. Why you never jaga.
Me: Open your eyes, sayang...look at this? Everytime you want to say Mak Gemuk, look here...
Wardah: Hahahahaha....who asked you to beranak baby Hulk Hogan...
Information:-
This extra vaganza chubby baby girl is my soul Nur Wardah, was born on 20th January 1998 at KPJ Shah Alam 11:45 am. Weighted 4.34 kg at birth & fully breast feeding. At 7 days her weight naik ke 7.3 Kg at this photos. Exactly macam anak China. Hulk Hogan Chinese/Japanese Version.
 Alhamdulillah, mak ada baby Hulk Hogan ni...Sayang Adek!!!


22 comments:

  1. oh.. sukanya cara akak dengan wardah communicate =)
    4.34kg !! chubbynyaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul Julia....Wardah memang anak hulk hogan

      Delete
  2. hahaha..baby Hulk Hogan..

    eh, masa pregnant kan Wardah dulu, ada diabetes ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No doctor, normal tapi towards the end to ada BP tinggi, takut nak operate sbb baby menyongsang (tegak) baka mungkin puncanya. Doc, dia kalau kutuk akak gemuk, siaplah dia.

      Delete
  3. Wardah...kamu sangat sehat!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, tu pasal kuat makan rempeyek bayam....

      Delete
  4. Semangat betul dia masa lahir. Caesar ke normal delivery MW? Saya cukup suka baby chubby macam ni. Puas dan sedap utk dipeluk2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidah, Caesar. Memamg best utk dipeluk.

      Delete
  5. Replies
    1. Tkasih KA,
      Alhamdulillah, Wardah sihat dan senang dijaga

      Delete
  6. Salam kembali kak....


    Seriously hulk hogan ler...ekeke. Besornya, day 7 dah 7.3kg :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Najwa.
      Macam org sumo jepunpun ada.

      Delete
  7. Alaa Wardah sangat comel masa baby! Tengok pipi tuh!

    Saya masa lahir dulu berat 10 pound & mak saya lahirkan saya secara normal. Tak dapat saya bayangkan sebab saya besau sangat. Tabik mak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Dinas,

      Akak masa lahirkan Along 3.99 kg punyalah seksa, normal tapi memang tabik mak Dinas...

      Delete
  8. Keta-keti?... tersasul laa tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Wuming, akak hari ni baca n3 wuming hilang mengantuk, hahaha...anak akak memang macam tu, nakal .

      Delete
  9. hahaha.pandai dia kenakan maknya ye
    anak no saya lahir 4.4kg..masa lahir pun dah macam baby umur 3 bulan..sgt beza dgn org yang sama wad hari dia lahir tu.tp syukur semuanya selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm irfa, nasib kita serupa tp syukur anak2 kita membesar dgn sempurna.

      Delete
  10. pandai wardah siap bagi pepatah lagi utk mak dia.

    comel la chubby. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chic Na, thanks singgah. Kalau namanya Wardah memang macam tu.take care

      Delete