Monday, April 9, 2012

Susahnya Hidup Saya Tanpa Dia

Salam Isnin.

Jumaat lepas tiba2 Handphone saya Samsung saya tak berfungsi. Ya Allah, susahnya kehidupan sebab segala-galanya di dalam. Panasnya hati saya...merungut dengan anak2. Ya Allah, saya lupa secanggih manapun setiap peralatan pasti ada kekurangannya, Aduhai pedihnya perbualan ini:
Along: Technician Samsung tu kata batteri hp mak rosak & ada problem jugak pada memory card dia.
Saya: Macam mana ni Long, semua benda ada dalam tu, macam mana lah mak nak buat keje.
Along: Schedule mak tak buat dekat email ke? Calendar mak tak update schedule mak ke?
Saya: Jarang mak update sebab update kat hp lagi senang. Minute Meeting semua mak upload dalam hp.
Along: Banyak ke mak upload?
Saya: dari Jan 2012 till now...Penat lah nak bukak note balik.
Along: Patutnya habis meeting mak terus upload kat lap top. Mesti ada pendua.
Saya: Yela..dah beli hp canggih2 mestilah nak mudahkan keje.
Along: Mak, dont trust gadget so much. Developer tu bukan Tuhan, sempurna. Lainlah hp mak tu Tuhan yang jadikan.

Dalam hati, laser betul anak teruna saya tapi saya terima kata-kata Along. Silap saya, patutnya setiap kali meeting mesti simpan all the information at least ada PENDUA. Sakit hati atau tidak terpaksa redha, kalau harga repair mahal sangat saya kena beli hp baru. Sabar ye Mak Wardah, selalu marah Wardah sebab selalu guna hp saya untuk tengok bola bila Kedah lawan mana2 pasukan, kan bila rosak dua2 orangpun tak boleh guna. Yang paling saya sayang, hp saya Along downloadkan  Al-Quran...itu paling berharga pada saya selain Games Angry Birds favourite Amjad & saya. Kawan2, doakan hp saya ok...Terima kasih.

19 comments:

  1. hehe. moga nfon tu cepat la elok :)

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhhh bernasnya anak teruna punya pendapat... kui kui kui..

    tak per la... jadikan pengajaran untuk diri sendiri... itu yang penting...

    Kesusahan yang diberi ini terlalu kecil sebenarnya kannnnn?

    ReplyDelete
  3. ayat pedasss tapi mmg btol apa kata si Along..
    Nini nih memang tak berapa "celik" bila bersangkutan hal-hal gadget nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along kdg2 tu memang laser. Nini, akakpun apa kurangnya.

      Delete
  4. Allah, faham sangat saya macam mana rasanya tu. Saya pun simpan macam2 info dalam hp..

    Saya doakan semoga hp itu dapat diperbaiki & akan berfungsi seperti sebelumnya, amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah Dinas, sabar ajelah. Tqvm doakan saya.

      Delete
  5. SEMOGA HP MAK WARDAH DPT DISELAMATKAN YE.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm, doakan akak. Mintak2lah masih boleh diselamatkan.

      Delete
  6. sy pun simpan info dlm hp.. hubby selalu ckp suh wat backup kat lain gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya kita ni sama perangai kot...he3.

      Delete
  7. alahai..cian.. moga semua kembali spt biasa n hp tu dpt diselamatkan.. salam kenal juga kak ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm, sudi singgah, yup we pray for the best...

      Delete
  8. salam ziarah..
    dah ok ke HP tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi...harap2 cepat kalau tak saya beli baru. Take care & tqvm

      Delete
  9. Tqvm sudi singgah. Belum lg...harap2 cepatlah ok

    ReplyDelete
  10. Assalamualiakum MW

    betul kata anak tu...
    samalah dgn akak, bila hp rosak apa2 yg penting mcm resepi dan no hilang sebab tak save dlm sim...

    lain kali kena beringat tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkasih Kak Ida. memang betulpun nasihat kak ida tu. Insyaallah saya inut nasihat anak & akak. Terima kasih kak

      Delete