Saturday, May 12, 2012

Project Baru Saya

Salam Sabtu.

Hari paling malas bagi saya. Saya akan memulakan tugas baru iaitu memperkenalkan budaya lama Melayu dan mengarkibkan bersesuaian dengan kaedah teknologi tertentu. Jujurnya saya bosan dengan sikap boss besar saya tetapi saya sukakan pekerjaan saya, kawan2 saya dan pelanggan2 saya. Boss besar saya has no circles of gud friends sebab itu beliau sukar menerima pendapat orang lain. Biarkan si luncai terjun dengan labu2nya....

Anda mungkin mengetahui budaya-budaya yang terpinggir ini...lebih dari saya dan kalau tidak keberatan kita berkongsi pandangan.
Saya tidak akan berikan nama permainan ini.
Salah satu seni mempertahankan diri

Kalau anda ada pengetahuan mengenai budaya ini, besar harapan saya tuan puan sudi berkongsi pendapat.

11 comments:

  1. salam kak,

    yang gambar pertama tu macam main gasing, gambar kedua tak tahu...heheehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkasih ME, pertama gasing terbang, ke2 silat tongkat

      Delete
  2. Mak Wardah!!!

    Baik punya masa entri ni kui kui kui

    Tempat Kak So sekarang ni tengah ada pertandingan Lawan Pangkah Gasing kui kui kui...

    Idok ler Kak So pergi... sogan den hehehehe...

    Ajak Encik g pon dia g lencong kat tempat lain hehehehe

    ReplyDelete
  3. gasing tau (walaupun tak pernah tgk live depan mata org main gasing)..
    yg 2nd tu tatau ape..baca komen tu silat tongkat? tak pernah dengar seblom ni..silat gayung pernah la dengar..tu pun sbb kat sekolah dulu ada persatuan silat gayung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bila projek dah berjaya cik sibuk boleh tau apa,,,silat tongkat

      Delete
  4. Kak So, jom support warisan bangsa kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah nanti Kak So usahakan hehehehe

      Delete
  5. Replies
    1. tpj congkak tidak termasuk, budaya & permainan tradisional yg tidak terkenal sahaja akan diambilkira

      Delete
    2. Owh.. Kira mcm ketengahkan mana yg blom fofuler gitieww? Itu sudaaa bagus, kakak... Good luck ya.. TPJ doakan akak berjaya dgn cemerlang gemilang terbilang... Amin.

      Delete
    3. Tqvm TPJ, doa tpj amatlah akak hargai.

      Delete