Thursday, September 27, 2012

"BABI" ITU MEROGOL SAYA; MOGA DIA DIJANGKITI HIV B..." HARUAN MAKAN ANAK

Ya Allah, sama2 lah kita berdoa gadis ini sentiasa tabah dan dilindungi Allah sentiasa

HIDUP MESTI DITERUSKAN: "BABI" ITU MEROGOL SAYA; MOGA DIA DIJANGKITI HIV B...: HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI. Sesuatu musibah yang menimpa diri kita itu, pasti ada rahmat dan kebaikan yang terselindung me...

32 comments:

  1. KA x sempat baca N3 ni lagi. Nnti akan terjah kesana. Ntahlah kdg2 KA pown jd speecless MW!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama KA, MWpun speechless, mana siayah campakkan imannya...darah daging sendiri tu

      Delete
  2. I'm speechless... sekarang ni memacam berlaku dah macam menatang lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mayang, betul satu benda dengan hamba Allah yang Mayang sebutkan, take care

      Delete
  3. kalau emak sendiri pun tak percaya pada siapa la anak nak mengadu kan...dalam hal begini sepatutnya mak jadi pelindung pada si anak.. siasat dulu perkara yg diadukan sebelum mengeji dgn kata kata nista anak darah daging sendiri..

    sedih hati saya baca kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Rai, memang sedih Rai, hilang fungsi ketua keluarga yg sepatutnya jadi pelindung.

      Delete
  4. saya pun xbaca lagi...tp haruan makan anak mmg teruk sgt perangai.

    ReplyDelete
  5. takut juga membaca kisah sebegini.... semoga keluarga kita dijauhi dari ini semua

    ReplyDelete
  6. kesian sarah... semoga dia tabah dlm perjalan hidp dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muga Sarah bertemu kebahagiaan hakiki...thanks Masz

      Delete
  7. inilah bahayanya manusia kurang agama terlalu ikutkan nafsu syaitan
    sampai anak sendiri pun dah tak kenal.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Yan, betul dan amat menyedihkan...

      Delete
  8. sedihnya kisah sarah..semoga dia dpt kekuatan utk teruskan hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mammyharraz, suka bila mammy harraz sekali sekala mencelah

      Delete
  9. Pelik tau mcmana sorang ibu x bleh nak selami perasaan anak sendiri.. Takkan la anak kita nak buruk2 kan ayah sendiri tak tentu pasal. Ayah mcm tu buat malu kat rimau jer. Rimau lapar pon x mkn anak sendirik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks TPJ, ibupun satu hal, ayah pulak tak boleh berfikir waras, darah daging sendirikan. Sedihkan TPJ...

      Delete
  10. Salam Mak Wardah,

    Sedih dan geram bila membaca kisah Sarah.

    Semoga Sarah diberikan Allah kesejahteraan dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks KK, semoga doa kita semua dimakbulkan..Ameen

      Delete
  11. Replies
    1. Thanks Jna,
      betul sangat menyedihkan...

      Delete
  12. sebenarnya kisah sumbang mahram sgt berleluasa sekarang ni.
    semasa posting di psikitri unit dulu, pernah bertemu 'haruan makan anak ni' ketika pakar psikitrik menemubual mereka..memang mengucap panjang mendengar kata2 mereka...nak menulisnya di sini pun saya tak sanggup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Norhaizan, appreciated sgt2 your comment. Allah Maha Mengetahui, semoga insan2 ini bertemu dgn hidayah Allah

      Delete
  13. Dh baca hari tu cuma x sempAt nk comment
    Cian dia muda2 di uji seberat tue
    Moga di akhirat Nnt org2 yg buat dia gituew akan dpt balasan setimpal nyer
    Hati ni mendidih sgt bila baca sigh (`_´)ゞ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ayu,
      Sesiapa pun akan rasa sama macam Ayu...Take care

      Delete
  14. macam2 benda yg x disangka2 sekarang ni berlaku kan.. kuat sangat ke nafsu siayah tu sampai nafsu mengatasi akak.. sebab tu akak x bagi anak2 akak yg pempuan w/p baru umur 4/5 tahun ayah dia mandikan, budak2 sekarang umur kecik tapi badan macam dah besar... takut laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aimaniman,
      Betul jugak tu sebagai menjaga diri anak2 dan Alhamdulillah menjauhkan hasutan syaitan...

      Delete
  15. Sedih sangat bila baca kes2 haruan makan anak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks SMT,
      Speechless...Binatangpun tak macam tu..

      Delete
  16. sedih, geram, sian sarah...semoga sarah akan terus tabah mengahadapi dugaan hidup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Su, sama2 kita doakan ye..take care

      Delete