Friday, September 21, 2012

Wanita Malang ditimpa musibah berganda...Syukuri takdir kita

HIDUP MESTI DITERUSKAN: TELAH DIPERKOSA, BERSUAMI GAY DAN DISAHKAN HIV +VE...: Trauma akibat dirogol menjelang hari perkahwinan, malang berkahwin dengan seorang pengamal songsang dan disahkan positif HIV, kerana jangk...

Sumber: dari blog sahabat saya Naj Mi....perkongsian yang sangat menyayat hati. Doa saya agar anak2 Puan Nuruun amat menghargai tangan dan tubuh yang mengandungi kuman HIV itu selagi hayatnya dikandung badan, membahagiakan ibu mereka selama hayatnya masih ada dan sentiasa mengasihi ibu malang ini di dunia hingga ke akhirat. Moga hidup Puan Nuruun dan anak2 sentiasa dipermudahkan.

32 comments:

  1. ya allah kak..besarnya ujian dia.. semoga dia tabah..insya allah ganjaran besar Allah berikan pada org org yg sabar..

    bila sedih rasa mcm kita la paling malang..tp ada yg lagi malang dari kita kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks rai, setuju sangat...syukuri takdir kita.

      Delete
  2. ya allah.... tabahkan hati hati wanita itu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mayang, InsyaAllah Allah bagi rahmat yang lebih besar buat nuruun

      Delete
  3. Replies
    1. yes, doc kita doakan sama2 agar nuruun sentiasa dilindungi..

      Delete
  4. sedih entry nie ... ujian! semoga dia tabah.


    terima kasih singgah kat blog CK. Salam kenal dari CK. Happy blogging ya

    ReplyDelete
  5. salam kenal jg
    tq ye sudi singgah di Saranur blogsport

    sgt2 tersentuh hati...syukur dgn kehidupan kita kerana ada yg lebih teruk diduga

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sara nur, alhamdulillah terjumpa blog mama nur...

      Delete
  6. assalamualaikum dari muscat, oman - follower ke 170 :)

    ReplyDelete
  7. KA dh baca di blog najmi. I'm so speechless dan KA baca dgn airmata yang merembas turun, Doakan yag terbaik utuk dia & keluarga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ka, memang sedih pertama kali baca cerita2 macam ni...insyaAllah saya doakan yang terbaik untuk nuruun dan kita semua.

      Delete
  8. Allah gives shifa to her insyallahhh..kesian mendengarnya...

    ReplyDelete
  9. semoga beliau lebih menghargai kehidupan ini, kita diuji krn Allah ingat & sayang kite.

    jemput singgah ke Yana Collections

    http://sakuraitubunga.blogspot.com/
    =)

    ReplyDelete
  10. wanita yg belum kawen yg lanjut usia walopon x penah kena rogol, x penah kena hiv pon kesian juga makk kanns.. uhhuuu, wak tumpang ziarah jeeeer yee... eeeeeeeEE

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks wak....betul kesian jugak kat mereka semua...

      Delete
  11. T_T
    Singgah & follow di sini ..

    cerita yang menyayat hati ...
    Moga Allah memilih dia sebagai orang2 yang beriman ...
    & kuat semangat menghadapi segala kemungkinan yang akan datang ...

    Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks chenta,
      memang sedih...doakan yang terbaik....

      Delete
  12. sedih kan, ujian hidup insan lain lebih berat...moga dia tabah, insya Allah ada ganjarannya di sana nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks tihara, pasti ada ganjaran atas semua dugaan

      Delete
  13. beratnye ujian die kene tanggung. moge tabah.

    ReplyDelete