Tuesday, September 25, 2012

Wajah terkini Hajjah Mazuin Hamzah

Salam....
Dari Puan Rostinah...Wajah terbaru Hajjah Mazuin dan gambar terbaharu beliau tetapi gambar dibawah tiada kesahihannya. Pada pembaca yang ada maklumat lain, sila updatenya.


Terima kasih.

67 comments:

  1. saya tak pasti muka mazuin hamzah macam mana.. kenal namanya je T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Rai, mazuin hamzah tu fsmous mungkin masa tu Rsi belum lahir lagi tapi pd zaman tu dia tgh famous, dia dulunya adalah cinderela melayu. Ada n3 ttg dia sebellum ini

      Delete
    2. mudanya ko Rai..aku kenal jugak dia zaman dulu2 sbb suka curi baca magazine sepupu2..hehe

      Delete
    3. kira u all tu masih remaja lagi la ni kalau bawah thirty, Mazuin ni famous masa akak masih sekolah rendah lagi...

      Delete
  2. saya pun dah ingat-ingat lupa. tapi mazuin ni sepupu dengan amy mastura kan...? wajah dalam gambar tu ada iras amy mastura...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Murni, zaman dia famous dulu dia cantik & just like cinderella, diam berhenti bila kawin dgn adek sultan brunei...

      Delete
  3. mak wardah mala pernah tinggal di brunei 8thn tapi tak pernah nmpk la muka mazuin kat paper ke apa. dah tak ingat mcmana rupa dia. betul la kata murni kat atas dia sepupu amy mastura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mala, kat brunei akak tak pasti tapi kalau kat Msia memang terkenal lah, dlm n3 lepas2 akak ada buat n3 ttg dia.

      Delete
  4. dia memang sepupu dengan amy mastura... akak pun nak cakap yang gambar atastu der iras2 amykan... tapi dah tak sama ngan muka dia dulu2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cho Zila, memang dia dgn amy mastura tu cousin, ada iras2 sikitkan...

      Delete
  5. saya tak sure tapi nampak macam amy mastura so rasanya yelah kot sebab mazuin kan iras amy mastura ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nita, memang dia org sedara marapun.

      Delete
  6. comella muke die

    yeke spupu amy? die pemes ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Iffah, generasi baru memang tak kenal dia...Dlm blog ini ada n3 masa mazuin muda2. Tengok betapa cunnya mazuin

      Delete
  7. Akhirnya dapat jugak MW gambar latest Mazuin. Akak ingat lagi n3 MW dulu yang teringin nak tahu perkembangan dia kan. Tapi dia nampak kurus lah kan. Cantik tu memang still cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak Aidah, yelah kak mana saya tak curious nak cari dia, bagi saya dia macam cinderella melayu, dulu memang cantik tapi ni dah namapak lain. saya ada tengok dia live dalam nona tv3 masa raya abru2 di majlis perkahwinan anak saudara dia kalau tak salah Mahyon hamzah memang muka dia dah berbeza.

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. adakah yg di cari pernah menjadi isteri kepada adik Sultan Brunei iaitu Pengiran Sufri :)

    pst terdelete yg awal tu sebab typo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitt, thanks betul dan akak memang nak tahu kisah hidup dia yang terkini

      Delete
  10. Replies
    1. Thanks Cik Tie, dulu muka dia bulat dan ada gigi taring...memang sweet sangat masa muda2.

      Delete
  11. Agaknya dapat tak dia jemputan ke majlis perkahwinan di Raja yg baru lepas tempohari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie, itu saya tak pasti kalau dijemput mungkin dia tetap hadir kot sebab atas dasar persaudaraan tapi saya ada tengok dia dalam nona tv3 masa perkahwinan anak saudara dia (kak dia nama mahyon) memang muka sama macam kat atas

      Delete
  12. mcm ada iras...mgkin betul le kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar no 1, saya berani confirmed itu memang mazuin sebab saya pernah tengok dlam nona tv3 masa dia hadir kemajlis perkahwinan anak saudaranya (anak Mahyon Hamzah) sama seperti gambar tu.

      Delete
  13. sgt2 berbeza, KA dah terbaca dan lihat foto ini sebelum ini. Iras2 tu ada tp sebelum ada apa2 kesahihan just say no komen jelah kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks KA, gambar no 1 confirmed tapi ngambar no 2 saya tak pasti. Mazuin ada masuk tv3 nona masa perkahwinan anak saudara dia.

      Delete
  14. Mcm lain je..tapi mcm le saya ingat sgt rupa mazuin ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank ujie,
      Mazuin tu masa muka ada dlm n3 saya dlm blog ni. Memang berbeza sebab rambut dan bentuk muka

      Delete
  15. Takkan la mudo benor Mazuin Hamzah yg dalam gambar ni? Dia lagi tua dari Kak Azie laaaa!
    Masa dia kahwin ritu (wpun kahwin muda la), masa tu KakAzie sekolah lagi. So imagine? Kak Azie dah kahwin 23 tahun???

    Mungkin anak dara dia kot? Dengan Pengiran Sufri dia dapat 3 (kalu tak silap) anak perempuan (belajar di London semua). Dan kalu tak silap MAZUIN bertudung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks AA, memang muka dia dalam tv3 nona sama seperti gamabr no 1 dan mazuin tidak bertudung, mengenai anak saya tak pasti.

      Delete
  16. Trademark Mazuin adalah pipi chubby dan taring manis nya... dia memang sweet. Bekas penyanyi dan drummer kumpulan Quinary M. Popular awal 80-an dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tersangat sweet tapi suara dia lembut dan nyaring...

      Delete
  17. Saya dengar orang citer, lepas ibunya meninggal Mazuin menetap di London.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari maklumat yg saya dpt dia masih tinggal di brunei dan sekali sekala balik msia bila ada hal2 keluarga

      Delete
  18. Replies
    1. Thanks Doc, namanya generasi baru manalah u all kenal.

      Delete
  19. Nampak macam dia tapi dah cengkung dah muka dia. Dulu zaman dia nyanyi, rambut pesen kembang2 besor gitu. But zaman dah berubah, pesen pun dah berubah. Kan. Artis & bekas isteri orang kenamaan pulak, mesti la jaga badan & paras rupa, nampak awet muda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Dinas, tepat sekali apa yg dina tulis...

      Delete
  20. Chenta suka tengok muka amy mastura

    ^__^

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Mak Wardah,

    kak Ros pun dah lama tak dengar berita dari Mazuin nih,teringin jugak nak tengok gambar terbaru dia,tapi tak pernah jumpak pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanka Kak Ros, gambar terbaru dia gambar kat atas sekali tu...

      Delete
  22. Mazuin ke tu...Lama tak dengar berita dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ogy, dulu style berbeza kot tu yang nampak lain

      Delete
  23. lainnye rupa dia....

    lama sangat tak singgah sini...rindu akak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nini, akak selalu baca blog nini, wardah dah rindu kerepek bayam tu...nanti tgk hp ye. take care

      Delete
  24. Replies
    1. Thanks Liya, muka perubahan usia dan gaya, dulu rambut dia kembang tapi sangat cantik, ada n3 masa dia muda2

      Delete
  25. muka dia mmg sebijik cam amy mastura ;)
    yelah sepupu kan

    ReplyDelete
  26. Assalam mak wardah, salam kenal. tq sudi singgah my blog. saya follow juga..:)

    Masih cantik Mazuin..lama tk dgr ceritanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nieza, akak tgk kat nona tv3 masa raya dulu, anak saudara dia kawin...

      Delete
  27. gambar yg kedua tu ada iras2 amy mastura kan.... ooo cousin rupanya...

    ReplyDelete
  28. gambar mazuin ker?? owhhhh .. memang lame dah tak nampak muke dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Masya, akak dulu masa kecik2, suka sangat kat dia. Baru tengok semula muka dia masa nona tv3 raya puasa baru2 ni...

      Delete
  29. Replies
    1. Thanks Intan, berbezakan..tapi nampak awet muda.

      Delete
  30. assalam makwardah..lamanya acik menanti..akhirnya dapat juga gambar terbaru dia diblog ni terima kasih makwardah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Achik, akak tengok dia kat nona tv3...awet mudakan.

      Delete
  31. Masa merubah segalanya..dulu dia cute sgt2..sekarang ni wajah nya menggambarkan pengalaman hidup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Granny Hani, Allah sangat terpesona dgn ayat2 yg disusun, memang benar apayg dikata.

      Delete